Stepbridge

Wat is Stepbridge?

Stepbridge is een computerspel dat je op je PC/laptop/tablet installeert en waarmee je live met anderen kan bridgen.

In verband met de Coronacrisis heeft de Nederlandse BridgeBond dit spel geschikt gemaakt om daar als club toernooien te kunnen spelen met alleen de leden van de club.

Om dit mogelijk te maken moeten de volgende stappen doorlopen worden.

 1. Eerst eenmalig aanmelden om toernooien van Bridgeclub Assen 1935 op Stepbridge te mogen spelen: klik hier.
 2. Vraag een proeflidmaatschap aan bij Stepbridge: klik hier.
  • u krijgt vervolgens een e-mail van Stepbridge met daarin informatie hoe u Stepbridge moet installeren op uw computer en dat u nog een e-mail krijgt met daarin gebruikersnaam (Stepnaam) en wachtwoord.
  • Nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ontvangen kan u direct bridgen met iemand op Stepbridge.
  • Zie ook volgende instructie filmpjes:
 3. Je kunt nu direct spelen met iemand op Stepbridge, voor instructiefilmpje: klik hier.
 4. Wacht de dag af waarop Bridgeclub Assen 1935 een club toernooi organiseert (zie lijstje bij uitslagen Stepbridge of klik hier). Open dan Stepbridge. Log in met Stepnaam en wachtwoord. U ziet dan vervolgens de tabel “Tafels” In de linkerkolom ziet u de naam “BC Assen 1935” (rode pijl). Klik op die naam en er verschijnt een tabel “Lobby”. Klik nu op de knop rechts onder van die tabel “Info”. Er verschijnt nu een schermpje, waarin u rechts boven kunt zien of zich al paren van Assen35 hebben ingeschreven. U kunt zichzelf inschrijven door “Spelersnaam partner” (Stepnaam) in te vullen en daarachter een blokje aanvinken “Inviteer partner (u betaalt de deelname)”. Voorlopig is dit gratis! Daarna klikken op de knop “Inschrijven” rechts onder. Zie ook instructiefilmpje: klik hier.
 5. Zoekt u een bridgepartner om met een clubtoernooi mee te doen? Er zijn 2 mogelijkheden.
  1. Kijk in de lijst van deelnemers (andere leden van Assen35) die zich aangemeld hebben voor Stepbridge: klik hier en neem contact op met iemand waarmee u wilt bridgen.
  2. Ga naar de pagina “Afmelden” of klik hier. Klik het formulier aan voor de maandag of woensdag. Klik, na invullen wachtwoord, 2 keer uw naam aan. Geef aan Eenmalig of Periode. Daarna kies datum of datums. Vervolgens een vinkje voor “Ik kom wel, mijn partner komt niet”. Daarna een stip voor: “Ik hoor graag of er andere leden zijn die ook een invaller zoeken” Telefoonnummer etc. Nadat u het formulier verzonden heeft komt u op de lijst van beschikbare Stepbridgers te staan. Nu een telefoontje afwachten of een ander lid u ziet staan en met u wilt bridgen. Zodra u een bridgepartner hebt gevonden moet u zich van de lijst beschikbare bridgers verwijderen. Dit gaat bijna op dezelfde manier als boven vermeld. In plaats van “Ik hoor graag of er andere leden zijn die ook een invaller zoeken” zet u een vinkje voor “ik regel zelf een invaller”, een vinkje voor “wel lid” en daarna klikt u op de naam (Voor- en achternaam invaller). Na verzenden van het formulier is uw naam van de lijst Beschikbare Stepbridgers afgehaald.
 6. Kosten. Wanneer het gratis proeflidmaatschap van Stepbridge is afgelopen, hoeft u nog geen lid te worden van Stepbridge. U kunt dan alleen nog wel gratis meedoen aan de toernooien van Assen35. Dit is kosteloos tot en met 31 december 2020. U moet dan wel anders inloggen bij Stepbridge. U krijgt wanneer het proeflidmaatschap is afgelopen volgende bijlage op het scherm te zien. U moet dan klikken op de knop waar de rode pijl naar wijst en vervolgens inloggen als gast.
 7. Voor nadere nuttige informatie over misklikken, alerteren en nadere uitleg vragen binnen Stepbridge klik hier.
 8. Last but not least informatie van de Nederlandse BridgeBond: klik hier.
 9. Voor resultaten enquête over stepbridge klik hier.