Bridgeseizoen gestart

Eergisteren is Assen35 het competitieseizoen begonnen in de kantine van het Achilles stadion. De kersverse nieuwe afdeling is ontstaan uit de voormalige bridgeclub ABC2010. Behalve de leden van deze club zijn er vele leden bijgekomen. Met een bijna volle zaal werd gezellig gebridged. Volgende week start een plaatsingscompetitie van 5 weken, daarna worden de competitielijnen ingedeeld.
Gisteren vond de Algemene Ledenvergadering van Assen35 in de Hertenkamp plaats. De zaal waar normaal gebridged wordt, wordt ingrijpend verbouwd. De vergadering vond plaats in een wat kleinere zaal, reden waarom er na afloop niet gebridged kon worden. Des-al-niet-te-min waren bijna 100 leden naar de ALV gekomen. Door de fusie vorig jaar en het toetreden van ABC2010 tot Assen35 is het ledenaantal fors gegroeid. Er zijn vele nieuwe leden (ook beginnende bridgers) bijgekomen. Hiermee is Assen35 in een keer bijna de grootste bridgeclub van Drenthe geworden. Het aantal leden bedraagt nu 216.

Christa van Leersum al 25 jaar lid.
Christa van Leersum al 25 jaar lid.

In de ALV is besloten om (als proef) op dinsdagavond de laatste speelronde niet meer als verplicht te beschouwen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan leden die ’s morgens vroeg naar hun werk of opleiding moeten en de wat oudere spelers die op het eind van de avond wat vermoeid geraken. Dit is een nieuw idee, waarmee we proberen het bridgen aantrekkelijker te maken voor mensen in Assen e.o. Het belangrijkste agenda punt was het concept beleidsplan. Dit gaat over de toekomst van onze vereniging: wat voor een club willen we zijn? Door de leden werden tal van goede aanvullende opmerkingen gemaakt. Komend jaar zal hier nog verder over gesproken worden.
Door het succes van afgelopen jaar wordt het vast weer een fantastisch bridgejaar bij Assen35.

2 antwoorden op “Bridgeseizoen gestart”

 1. Geachte redactie,
  Prima idee om de laatste speelronde als niet verplicht te beschouwen.
  Mijn vraag:
  Wanneer deze ronde vrijwillig wordt, tellen dan standaard, de resultaten van deze laatste ronde wel of niet mee in het geheel?

  Maandagmiddag was het een zeer gezellige bridgemiddag. Complimenten!

  Met vriendelijke groet,
  Ria Mink.

  1. Alleen op de dinsdagavond kan een paar er voor kiezen om al dan niet incidenteel de zesde en laatste speelronde niet te spelen. Op de maandagmiddag kan dat niet. Daar spelen alle paren vijf ronden.

   Wanneer een paar op dinsdagavond vijf ronden speelt in plaats van zes, dan telt het resultaat gewoon mee. Je kunt het vergelijken met het resultaat van een paar dat een stilzit heeft gehad. Dat resultaat telt ook gewoon. Wel is het zo dan bij de bepaling van de ranking een resultaat behaald over vijf ronden iets minder zwaar meetelt bij het bepalen van je rankinggemiddelde dan een resultaat behaald over zes ronden.

   Met vriendelijke groet,
   Henk Slagmolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.