Webstatistiek

Klik op één van de onderstaande linken om de verschillende webstatistieken te bekijken.

  1. Aantal bezoekers per dag.
  2. Jaarlijks aantal bezoekers.
  3. Bezoekers laatste 8 dagen.
  4. Meest bezochte pagina’s.
  5. Bezoeken en pageviews per pagina per uur vandaag.
  6. Bezoeken en pageviews per pagina per uur gisteren.
  7. Bezoeken vergeleken met vorige jaren.
  8. Waar komen de nieuwe bezoekers vandaan?
  9. Plaats van herkomst.
  10. Land van herkomst.

De website wordt bijgehouden door “webteller”: google analytics. Dit is zeer geavanceerde software waaruit vele statistieken te genereren zijn. Hierboven hebben we enkele rapporten samengesteld (klikken op de betreffende link). De data zijn bijgewerkt tot en met vandaag (d.w.z. tot maximaal 1 uur geleden). Eerst enkele definities:

Bezoekers (visitors) en bezoeken (visits)
In Google Analytics worden zowel bezoeken als bezoekers gemeten. Bezoeken staan voor het aantal afzonderlijke sessies dat door alle bezoekers op de website is gestart. Als een gebruiker gedurende 30 minuten of langer inactief is op de website, wordt nieuwe activiteit gerekend als een nieuwe sessie. Als gebruikers de website verlaten en binnen 30 minuten terugkeren, wordt dit tot de oorspronkelijke sessie gerekend.
De oorspronkelijke sessie van de gebruiker binnen een bepaalde periode wordt beschouwd als een extra bezoek en een extra bezoeker. Toekomstige sessies van dezelfde gebruiker tijdens de aangegeven periode worden geteld als extra bezoeken, maar niet als extra bezoekers.

Unieke bezoeken (new visits)
Google Analytics geeft hier een wat ingewikkelde definitie van, Globaal betekent dit dat dit een bezoek is door een gebruiker, die voorheen de website nog niet bezocht heeft. Aan de hand van het IP adres wordt dit vastgesteld.

Paginaweergave/paginabezoek (pageview)
Een paginaweergave wordt gedefinieerd als de weergave van een pagina van de website die wordt bijgehouden door de trackingcode van Google Analytics. Als een bezoeker een pagina opnieuw laadt wanneer hij deze pagina heeft bereikt, wordt dit gerekend als een extra paginaweergave. Als een gebruiker naar een andere pagina gaat en vervolgens terugkeert naar de oorspronkelijke pagina, wordt ook een tweede paginaweergave vastgelegd.